Tenyészállataink:

az ügyletes 3. generáció...

 

Mercike von Agatha és Kék Mazsi von Agatha

Campi ketrecében laknak, de Sziporka és Fricike 2011. 07. 18.-án született lányai.

(nagyszüleik: Mazsika - Degesz, és Ninike - Zsuszi )

Mercike:

karcsú, hosszú, kék kislány, fehér farokbojttal, (amit nehéz fotózni... :D ) és nagyon kedves, alkalmazkodó természettel:

 

Kék Mazsi:

Akkor született, amikor öreg Mazsit gyászoltuk. És már piciként is be szeretett volna minket rángatni a ketrecbe, ami a nagyinak volt az életcélja. Amikor a bojtja is leszakadt, már tudtuk, hogy őt nem adjuk! :D

Mazsika vemhesen:

Első házastársuk egy virgonc, Gráci származású vendég, kék ifjú:

 

PUSZI CSALÁDJA:

Puszi von Agatha

Sziporka visszahozott kisfia, akit tévedésből lánydegu mellé vittek, majd amikor Puszi befedezte, a lovagot visszaszolgáltatták. Azóta viszont tudja, hogy ő a lányokat szereti, és mivel minden szempontból világbajnok tenyészállat, szereztem neki 2 kis menyasszonyt.

 

Sziszi von Andi és Fáncsika von Andi

A holland származású, kék Marcipán von Komodó és az Andinál született hazai vadas Mami kívánságomra született vadas színű, kék hordozó leányai. (2012. 02. 08)

Mindketten hatalmasak, egészségesek, kíváncsiak és igen jól neveltek. :D

Kedves, nyitott, egészséges kék és vadas babákat várok tőlük.

A mamik 6 hetesen már rémület nélkül utaztak tenyérben a villamoson, remélem ez a kiegyensúlyozottság a kicsiken is látszani fog!

Fáncsika babát vár:

 

Már nyugdíjban:

SZIPORKA KETRECE:

Sziporka von Tiferet

Született: 2009. 02. 18.

Anyja: Ninike ismeretlen tenyésztésű kékdegu.

Apja: Zsuzsi ismeretlen származású vadas fiú.

Genetikája: vadas színű kékhordozó.

 

Igen nagy növésű, a súlya soványan 300 gramm, rendkívül elégedett, kiegyensúlyozott, kedves mami. A gyerekeit is erre tanítja, akik többnyire jóval nyugodtabbak és nagyobbak az átlagnál.

Egy kék hímmel szerettem volna párba rakni, de ő fondorlatos módon kisajátította magának Fricikét, akit igen rövid pórázon tart, és senkivel se hajlandó megosztani…

Párja: Frigyes von Agatha

Frici kamaszként...

...és most.

Született: 2009. 02. 08.

Anyja: Mazsola von Anonimusz (plázából mentett vadas degu)

Apja: Degesz von Anonimusz (ismeretlen tenyésztésű kék degu)

Genetikája: vadas színű kékhordozó

Szintén a legnagyobb volt az alomból, és Degesz papája rendkívül kedves, bújós, ölben alvós természetét örökölte, örökíti tovább utódaiba. Igazság szerint nem nagyon bántuk, hogy meg kell tartanunk… Deguk között szokatlan módon odaadó, és hűséges párja Sziporkának.

Fotók Sziporka kölykeiről

Sziporka eleget szült, és elmúlt három éves, viszont egymás nélkül nem bírták, így Sziporka egészségének védelmében Fricikét ivartalanítattnom kellett. Most közös nyugdíjas évek várnak rájuk, reméljük még jó sok! :D

 

CAMPIKA KETRECE:

Campika von Agatha

Született: 2009. 02. 08.

Anyja: Mazsola von Anonimusz (plázából mentett vadas degu)

Apja: Degesz von Anonimusz (ismeretlen tenyésztésű kék degu)

Genetikája: vadas színű kékhordozó

 

A legbarátságosabb, legbátrabb degunk. Minden emberrel, deguval egyaránt jól kijön. Bár természetesen vannak kedvencei: Bojtika és a férjem. Hogy kit szeret jobban, azt nem tudom biztosan…

Sajnos ő a legcsavargósabb is. Állandóan résen kell lennünk, mert szökik. :D

Fotók Campi kölykeiről:

 

Gombóc von Agatha (Gömbike)

Campi és Bojtika kislánya a 2010. 01. 27.-i alomból

Genetikája: kékhordozó

Hivatalosan: mivel Mazsikánk nem költözhet össze többet Bojtikával, és Campika társaságán kellene osztozniuk, szükség támadt még egy kislányra, aki vigyáz a nagyira.

Igazság szerint, azonban Gömbike csak örökölte Degesz és Campi hatalmas, nyitott szívét, és nagyon megszerette mindenki. Persze elsősorban Mazsi, Campi és Bojtika. De én is, SL. is, sőt még az egériszonyos mamám is a rajongói közé került!

Szívünk szerint persze minden kisdegut megtartanánk, de Gömbikét tényleg nem lehetett odaadni!

Jelenleg Campival lakik, és Sziporka lányaival:

Mercikével és Kék Mazsival.

 

BOJTIKA KETRECE:

Campit nyugdíjaznunk kellett, mivel ő is elmúlt 3 éves, már nem lenne egészséges, ha rendszeresen szülne.

Bojtika valamit megsejtett a dologból, és önként megtartotta magának az utoló alomból az egyetlen kisfiút: Kópét, akit nagy nagy rutinnal, és szerettel nevelget!

 

Bojtizsár von Márti

Született: 2009. 04. 27.

Anyja: Mazsola von Mókusfarm (kék degu)

Apja: Mogyoró von Mókusfarm (kék degu)

Genetikája: kék degu, rózsaszín szivecskés nózival

Bojtikánk jött ki legjobban a többi deguval, ezért nyerte el a tendert tesójával, Báthorkával szemben, aki a gazdit csavarta az ujja köré, Mazsikánk orrát viszont néha megharapta! :D

Biztosan örökíti a kék színt utódaiba, és mint utólag kiderült a rózsaszín talpacskákat, és a rózsaszín nózit is, amelyek valószínűleg dominánsan öröklődnek, tehát minden utódán várható a megjelenése.

 

Kópé von Agatha

Campi és Boijti utolsó közös kisfia,

(született: 2011. 08. 24.)

örökölte a mamija nyitott, barátságos természetét, és sokkal nyüzsibb minden más degunknál!

Az ő kedvéért szereltünk sebességmérőt a mókuskerékre. Bizonyítottan napi 10-20 kilómétert leteper, és a csúcssebbesség sosincs 20 km/h alatt, de mért már 33 km/h és egyszer 40 km/h rekordot is. :D

Egyértelműen ő a BAJNOK!

 

 

***

Az örök mogyorómezőkön:

Mazsola von Anonimusz

élt 6 évet ( +2011.07.17.)

Ismeretlen származású, plázából vásárolt degu.

Genetikája: vadas

Degeszel remek, nagynövésű pockokat kaptam tőle. Fiatalon könnyedén szült, 7 hétig szoptatott, és nagy rutinnal, élvezettel nevelgette a kölyköket. Egyszóval igen tehetséges mami volt.

Sajnos Bojtikával 3 éves kora után fedeztettem be, és 9 kölyköt fogant, ami túl sok volt már ebben a korban neki. Csak 5 egészséges maradt meg a picik közül, és Mazsika egészségét is megviselte a dolog, úgyhogy a tenyésztési engedélyét bevontam.

 

 

Degesz von Anonimusz (RIP)

Ismeretlen származású.

Genetikája: beltenyésztett kék degu

Degeszt használtan, felnőtt korában vettem, mivel a kereskedésben egy lánytestvérével együtt adták el, és egy idő után lebuktak… Előző gazdája állítása szerint, még soha nem vette ki a ketrecből, mégis rendkívül kedves természetének köszönhetően, fél év múlva már hallgatott a nevére, szobatiszta volt, ölben tévézett, és a világ végére is elvihettem a pulcsim alatt…

Soha senkit nem harapott meg, Mazsit se, és a kanos, kiskamasz fiait se, pedig oka lett volna rá…

Gyönyörű karcsú testalkata volt, hibátlan ezüst bundácskában, igazi fitness életet élt, sok széna, semmi hizlaló vacak, és rengeteg mókuskerék.

Sajnos másfél évesen vesztettük el, egy foggyökérgyulladásban. Testsúlya soha nem volt 200 gramm fölött, és egy téli betegség, és az azzal járó fogyás elvitte. Az ő hiánya vitt rá, hogy ekkora erőkkel vágjak bele a kékdegu projektbe.

Ha esetleg a kékdeguimat dagadtnak találjátok, akkor bocsássátok meg ezt nekem, és később, ha elég változatos lesz a genetikájuk, és erős az immunrendszerük, akkor tenyészthetitek őket újra a karcsúságra, de nálam, most a hatalmas, erős, dagadt mamik a nyerők!